Мишлен присъди нови звезди на 68 ресторанта във Франция

Мишлен присъди нови звезди на 68 ресторанта във Франция

Пътеводителят “Мишлен“ присъди нови звезди на 68 ресторанта във Франция на церемония, на която храната беше оценена като тонизиращо средство срещу напрежението и тревогите в света.

Два ресторанта се присъединиха към най-високата и престижна категория от три звезди, а именно Christopher Coutanceau в западното рибарско пристанище La Rochelle и специализираният ресторант за морски дарове Coquillage в Северен Бретан.

Известната червена библия за гастрономи все още създава и прекъсва готварски кариери, въпреки нарастващата конкуренция от конкурентни списъци с храни и възхода на влиятелни лица в Instagram с техните по-млади онлайн последователи.

Изданието на "Мишлен" за 2025 г. обещава да отпразнува кухните извън Париж, с нови таланти, разкрити "във всички региони на континентална Франция", каза шефът на гида на Мишлен Гвендал Пуленек пред AFP.

Заложени са не само репутациите на готвачи и стотици фирми, които зависят от ръководството за видимост, но и имиджът на Франция като дестинация за изискана храна.

“Нивото на световната кулинарна сцена непрекъснато се покачва, но трябва да кажа, че Франция се държи и е част от тази динамика с нарастващ брой ресторанти със звезди всяка година“, добави Пуленек.

Това, което започна като ръководство за хора, достатъчно богати, за да притежават кола във Франция преди 125 години, сега е глобален бизнес, който изпраща своите дегустатори под прикритие в ресторанти по целия свят, произвеждайки издания за около 50 дестинации.

Франция остава страната с най-много ресторанти с три звезди, най-високата награда, която обозначава кухни, в които готвенето е “издигнато до форма на изкуство“ и готвачите са "на върха на своята професия“.

Втора е Япония, следвана от Испания, Италия и САЩ.

Но ръководството се стреми да се отърве от репутацията си на елитарни и скъпи вечери, като по-разнообразни възможности за хранене го правят в списъците с препоръчани дестинации.

След като награди крайпътните щандове за храна в Тайланд и Сингапур, ръководството даде звезда на щанда за такоси в Мексико Сити миналата година, което предизвика местна сензация, но озадачи редовните ядещи в простото заведение с четири ястия.


Последни

Авиокомпании Новини

Инфлуенсър вдигна луксозна сватба в небето на борда на самолет

Новини Хотели

Хотел Splendido в Портофино е изцяло реновиран и с Dior SPA

Lifestyle

Българският черен хайвер - износ за €25 милиона годишно

Lifestyle Новини

Кристиано Роналдо се разходи из Лисабон с кола за милиони

Новини

Napa Valley предлага гурме изживявания във влак

Авиокомпании

Кои притежават частен самолет?